22 Ocak 2015 Perşembe

Koku Defteri




Merhaba !
Bugün size parfüm hakkında bilgi vericem ve kullandığım parfümlerin içeriğini anlatıcam.Umarım beğenirsiniz :)

Parfüm, hayatımızın en zevkli ve en vazgeçilmez konularından birini oluşturur.Kısaca parfümde nota denildiği zaman kastedilen şey parfüm kokusunun açılma kademeleridir. 

Parfüm kullanıldığı andan itibaren, farklı zamanlarda farklı kokuların açığa çıkmasının sebebi işte bu notalardır. Bu şekilde bir ayrıma gidilmesinin en başta gelen sebebi parfümün içinde bulunan kokuların farklı maddelere ait olması dolayısıyla bunların ağırlıklarının, yoğunluklarının ve uçuculuklarının da birbirlerinden farklı olmasıdır. Klasik parfüm kompozisyonunda 3 nota vardır. Bunlar sırasıyla üst, orta ve alt nota olarak adlandırılmaktadır. 

Üst nota: Parfüm uygulandığı an duyulan ilk koku olup, en uçucu esanslardan oluştuğu için etkisi ancak birkaç dakika sürer.

Orta nota: Keskin üst notalar yok olduğunda ortaya çıkar ve etkisi birkaç saat sürer.

Alt nota: Kokuya zenginlik ve derinlik katmakta ve genellikle parfüm uygulandıktan en az yarım saat sonra, orta nota kaybolmaya yakınken duyulmaya başlamaktadır.

My Burberry Burberry : Benim en sevdiğim kokum bu aralar. Sürekli onu kullanıyorum vazgeçilmezim oldu. Kokudaki ana çiçekler gül ve frezya, bu iki çiçek kokuya parlaklık veriyor. Sardunya ise kokuya bitkisel, yeşil, nanemsi bir katkı ile canlılık veriyor. Bunların dışında ayva, bergamot ve paçuli de var. Koku tam olarak meyvemsi – çiçeksi bir koku.

Gucci Guilty İntense : Fazlasıyla kalıcı. Parfüm notaları, pembe biber, leylak, paçuli, ambersi notalar. Gucci Guilty Intense, yakından tanıdığınız Guilty kokusunun daha yoğun hali.

Diesel Fuel For Life : Çok farklı sıradan bir koku değil kalıcı ve insanı saran bir koku bugüne kadar kullandığım parfümler arasında sıkılmadığım vazgeçemediğim tek parfüm. Baş notasında yıldız anasonun güçlü vurgusu ve pembe greyfurt ile tazeliği ve "fresh" kokuyu tamamen hissettiriyor. Orta notasındaki ahududu ve lavantanın uyumu parfümü sıradanlıktan çıkarıyor. Dip notasında ise güneş çiçeği ve vetiver yer alıyor.

Paco Rabenne Lady Million : Enerjik, duyusal ve yumuşak notalardan oluşan elmas görünümündeki şişesiyle lüks ve ihtişamı çağrıştırıyor. Üst notalarda portakal, çiçek özütü ve ahududu, orta notalarda yasemin ve gardenya, alt notalarda paçuli ve amber.

Calvin Klein CKIN2U : Kokusu hoş ve hafif fakat çok kalıcı değil. Ama ml'ine göre gayet uygun fiyata gelen bir parfüm. Hediye olarak almayı düşünenlere öneririm. Üst notalar frenküzümü yaprakları, Sicilya bergamutu, greyfurt suyu. Orta notalar şeker orkidesi, beyaz kaktüs. Alt notalar kırmızı sedir ağacı, neon amber, vanilya suflesi.

Ninna Ricci Ricci Ricci :  Gün boyu süren fresh ve çiçeksi kokunun ilk notasını revent kabuğu ve bergamot, orta notasının hindistan tutya çiçeği ve okka gülü, dip notasını ise paçuli ve sandal ağacı oluşturuyor.


Kullandığınız parfüm markasının diğer yan ürünlerini de (losyon, deodorant, roll-on gibi) kullanarak kokunun kalıcılığını artırmış olursunuz. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Sizinde varsa önerileriniz lütfen paylaşın..
 beuty with heart

2 yorum:

  1. Iyi gunler yazilarinizi okudum cok begendim. Bende my burberry almayi dusunuyordum acaba siz nereden almistiniz ?

    YanıtlaSil
  2. beğenmenize çok sevindim :) ben dutty free'den almıştım.

    YanıtlaSil